12 Ağustos 2012 Pazar

Ekşili köfte

Yöresel yemeklerden bir tanesidir ekşili köfte. Ben çok severim. Kayınvalidemden öğrendiğim ve özellikle çocukların ilgisini çok çekiyor. Oğlumdan biliyorum. :) Umarım siz de beğenirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı nohut
2 su bardağı bulgur
1 büyük baş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber (isot)
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Nohutları geceden ıslatırız. Gündüz bir tencerede suyundan arındırıp nohutları yeni su ile birlikte haşlarız. Yaklaşık düdüklü tencerede 30-35 dk sonra ocağı kapatırız.

Nohutlar pişerken biz yoğurma leğenine bulgur, pulbiber, karabiber ve tuzu atarak su ile birlikte yoğururuz. Yoğurma kıvamı tüm malzemeler birbiri ile özleşinceye kadar yoğurulur. Düdüklünün kapağı açıldıktan sonra sıcak olan nohutun üzerine köfteler atılır ve harlı ateşte pişmeye devam edilir. Köfteler piştikten sonra sarımsağı dövüp naneyi de arkasından atarak ocağı kapatırız. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Bestecim ellerine sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim. :) Hayırlı bayramlar dilerim.

      Sil

Dostlarımın güzel yorumları