Pikniğe gitmeden önce bizde sabahtan hazırlıklara başlanır. Özellikle et yemeklerinde sosun etle bütünleşmesi için etin erken soslanması çok önemli.Müthiş tavsiye ederim :)
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı tavuk eti
1 kg kuşbaşı tavuk eti
7-8 diş sarımsak
1 çay kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kekik
Yapılışı
Tavuk etlerini derin bir kaba alalım.Sarımsakları iyice rendeledikten sonra içine katalım.Ardından salça ve yoğurdu içine karıştıralım. Son olarak tüm baharat ve sıvıyağı ekleyip karıştırıp buzdolabında dinlenmeye bırakırız. Afiyet olsun...
Harika görünüyor :)Ellerine sağlık canım.Blogunu takip ediyorum.Bana da bekliyorum.http://istkazanbenkepce.blogspot.com
YanıtlaSilCanım bloğuma uğradığın için çok teşekkür ederim. Bende hemen geliyorum bloğuna. Sevgiler. :)
Sil