2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı arpa şehriye
1,5 yemek kaşığı haspir (safran)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanışı
Yağları pilavı pişireceğimiz tencereye koyarız. Ocağı yakıp arpa şehriyeyi kavuruyoruz. Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçi yıkayıp çeviriyoruz. 1-2 çevirdikten sonra üzerine tavuk suyunu ve tuzu ekliyoruz. Sonra da safranı ekleyip pişiriyoruz. Suyunu çekene kadar pişen pilavımızı kapatıp üzerine bez örtüp kapak kapatıyoruz. 10 dk sonra servis yapıyoruz. :)
Pilavın her halini severim,birde safranlı olunca bir başka güzel.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım çok sağol. Gerçekten güzel oldu. Selam canım. :)
Sil