19 Temmuz 2012 Perşembe
Sebzeli Mantarlı Et Sote
Ben 6 yıllık evliyim. 4 yaşında bir oğlum var. Maalesef eşimde çocuğumda ciddi yemek seçen insanlar. Bu tarifi denediğim zaman evde tencerenin sonuna kadar bitirilen ilk yemeklerimden. :)) Oğlum peşinden koştururken her yemekte bunu güzel yiyor. Eğer siz de çocuklarınıza et yediremiyorsanız sebzeli bir yemek olan bu tarifimi denemenizi tavsiye ediyorum. :)
Malzemeler:
1/2 kg kuşbaşı kuzu eti
1/2 kg mantar
3-4 tane orta boy domates
1 baş sarımsak
2 orta boy soğan
3-4 tane yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 adet defne yaprağı
Tuz
Kimyon
Pulbiber (isot)
Az karabiber
Kekik
Sıvıyağ
Yapılışı:
Etleri istediğimiz boyutta kuşbaşı doğrayıp sıvıyağ ile tencerede rengi dönene kadar kavrulur. Mantarları küp küp doğrayıp etin üzerine atarak suyun çekene kadar pişirilir. Soğan, sarımsak ve yeşil biber üzerine atılarak pişirmeye devam edilir. Küp küp doğranmış domatesler katılarak iyice sotelendikten sonra baharatları atarız. Defne yapraklarını koyup tencerenin kapağını kapattıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 - 25 dk kadar pişirilir. Suyu bitmeye yakın iken ocaktan alınıp servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Şu anda yapıyorum bu tarifinizi çok güzel görünüyor.. bakalım nasıl olacak ellerinize sağlık..
YanıtlaSil