6 Haziran 2012 Çarşamba

Pazı Sarması

Pazının boranıdan başka en sevdiğim yemeği. Özellikle yapraklarını sarma için saplarını boranı için kullanırım. Hafif hoş bir lezzet bence.
Malzemeler:
2 bağ sarmalık pazı
250 gr pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 baş soğan
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane küp şeker (1 çay kaşığı)

Yapılışı:
Pazıları yaprakların bittiği yerden keserek ayıklar ve yıkarız. Sonra bir tencereye içine biraz su koyarak kaynayan suya atarak 2-3 dk haşlarız. Çıkardıktan sonra bir kaba koyarız. Sonra soğanları ve sarımsakları doğrarız. Derin bir kapta tüm malzemeleri doğradıklarımızla beraber ekleyerek karıştırırız. Sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri üzerine ekleyerek el yordamı ile karıştırırız. Bana tek yaprak hep bir sarma için büyük gelmiştir. İkiye bölüp yapıyorum. Küçük küçük sevdiğim için. :) Ortada büyük bir damar oluyor. Onu ben havan tokmağıyla veya büyük bıçağın sapıyla hafif döverek yumuşatıyorum. Zaten hemencecik dümdüz oluyor. Hepsi bittikten sonra üzerini kapatacak şekilde su koyarak ocağa yüksek ateşte koyarız. Kaynamaya başlayınca hemen kısmamız gerekiyor. Sonra kısık ateşte 30 dk. pişinceye kadar bekletiriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları