18 Temmuz 2012 Çarşamba

Evde patates püresi yapılışı


Sanırım patatesin en lezzetli hali budur. :) Neden diyecekseniz eğer et yemeklerinin yanında olmazsa olmazıdır bana göre. Hem etin lezzetini artıran hem de konulan malzemelerle başlı başına özel bir yemektir benim için patates püresi. Tabi herkesin bir damak lezzeti var. Kendi yorumum olan bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
5-6 tane orta boy patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
1 tutam pulbiber

Yapılışı:
Patatesler iyice haşlanır. Patates ezme aletiyle ezilir. Süt ve tereyağı katılıp tekrar ezmeye devam edilir. Kaşar peyniri ekleyip karıştırırız. Baharatları azlık çokluk tercihine göre katarak iyice karıştırıp rondodan geçiririz.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları