30 Mart 2013 Cumartesi

Lahana sarması nasıl yapılır?


Malzemeler:
1 tane orta boy lahana
250 gr pirinç
5-6 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane küp şeker (1 çay kaşığı)
2 baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Lahanayı ters çevirerek alt kısmından büyük bir parça bıçakla keseriz. Sonra bir tencerenin içine kaynatacak kadar su koyarak bunu içine koyup 10 dk haşlarız. Çıkarıp bir kapta soğumaya bırakırız. Lahanalar haşlanınca kendini bırakıyor ve içini bıçakla oyduğumuz için yaprak yaprak çıkarabiliyorsunuz. Soğanı ve sarımsağı doğrayarız. Derin bir kapta tüm malzemeleri doğradıklarımızla beraber ekleyerek karıştırırız. Sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinçleri üzerine ekleyerek elle karıştırırız. Bunu bir tencerede biraz kavururuz. Daha tane tane oluyor. Bir yaprağın içine bir yemek kaşığı civarı iç doldurup bohça gibi katlayıp ters çevirerek tencereye dizeriz. Hepsini yaptıktan sonra üzerini kapatacak şekilde su koyduktan sonra yüksek ateşte kaynamaya bırakırız. Kaynamaya başlayınca hemen kısarız. Kısık ateşte 45 dakika pişinceye kadar bekletiriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları