16 Temmuz 2013 Salı

Gold master yemek yarışması 1, hafta menüm

MALZEMELER:
2,5 su bardağı Un
250gr Margarin ya da tereyağı
2ad Yumurta
1 pk Kabartma tozu
2 yemek kaşığı İrmik Vanilya 1pk
500 gr Şeker
3 su bardağı Su
1/2 Limon
YAPILIŞI:
• Bir paket margarini derin bir kaba alın ve iyice yoğurun.İçine 2.5 su bardağı un ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
• 2 çorba kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 adet yumurtayı ilave edin ve iyice yoğurun.
• Hazırladığınız hamurlara oval şekil verin ve tepsinin üzerine aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin.Hamurların üzerini az bastırın ve üzerlerine 1 adet ceviz içi koyun.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
• Bu sırada tencereye 3 su bardağı sıcak su dökün.Suyun içine yarım kesilmiş limonu (yıkanmış olarak, kabuğu ile birlikte) ve yarım kg şekeri koyun.Su, limon ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın.şerbetin yoğunluğunu siz belirleyin:)
• Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine daha önceden hazırlayıp ılıttığınız şerbeti dökün.Bir süre soğumasını ve şekerparelerin şekeri emmesini bekleyin ve yazın dondurmayla servis yapmanızı tavsiye ederim:))))
afiyet şeker olsuuuunn...

AĞZI YUMUK:
MALZEMELER:
1/2 kg. kıyma
4 su bardağı un
3 su bardağı sıvı yağ kızartma için
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Kıyma bir tavaya konur, çok az su ve tuz ilave edilip pişirilir. 15-20 dakika suyunu çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan kıyma ateşten alınır karabiber ve ceviz içi konularak karıştırırız.
Unu bir kaba alınarak içine tuz ve su konur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır ve 5-10 dakika dinlendirilmeye bırakılır. Hazırlanın hamur, ceviz büyüklüğünde yumaklara ayrılır ve daire şeklinde un yardımı ile açılır. Hazırlanmış içten bir kaşık konur ve toplanarak açılmamak kaydıyla resimdeki gibi kapatırız.
Yağ bir tavaya alınarak kızdırılır ve içine ağzı yumukların başı alta gelmek koşuluyla atılır iki taraf pembeleşinceye kadar kızartılır ve sıcak servis yapılır.
Ağzı yumukların ağzını sıkarken çok sıkılmamalı ya da çok gevşek bırakılmamalı. Çünkü çok sıkarsak içi hamur kalır. Çokta gevşek bırakırsak ağzı açılarak yağda dağılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları