3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı mandalina suyu (püresi ile birlikte kullanılacak)
25 gr kakao (Yarım paket)
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
1/2 çay bardağı süt
Fırından çıktıktan sonra dökmek için 1 su bardağı süt
Süslemek için:
Çikolata sosu ve fındık
1 pk krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
Şeker ve yumurtayı köpük haline gelinceye kadar çırpılır. Mandalina ve süt ilave edilir. Kek kıvamına gelene kadar un ekleriz. Ve tüm kuru malzemeleri katarız. Yağlanmış olan borcama dökerek soğuk fırına süreriz. Fırını orta ısıda (170 derecede) pişiririz.
Fırından çıkıp ılıdıktan sonra 1 su bardağı süt ile ıslatırız. Önceden hazırladığımız krem şantiyi de üzerine eşit miktarda dağıtarak süreriz. İsteğe göre üzerini çikolata sosu ve fındık ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Dostlarımın güzel yorumları