31 Mart 2013 Pazar

Ev yapımı lahmacun nasıl yapılır?

Sevgili arkadaşım Yağmur'un sitesinden alıp denediğim bir tarif bu. Gerçekten çok lezzetli oldu. Dışarıdan alıp yemeğe değmez. Hem içime sindi ne yediğimi biliyorum, hem de maliyeti daha uygun oldu. Denenmesi gereken bir tarif.


Malzemeler:
1 kg köftelik kıyma
3 büyük boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı yoğurt
1 bağ maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
100 gr ceviz

Yapılışı:
Kıymayı derin bir kaba koyup üzerine tüm malzemeleri doğrayıp üzerine koyarız. Soğanları ve maydanozu ince kıyıp üzerine ekleriz. İyice karıştırıp geniş bir tepsiye koyarak eğer çevrenizde varsa lahmacun fırınına pişirmeye veririz. Ekmek ve börek açabiliyorum ama bu tarz yemekler için taş fırın gerekiyor. O nedenle taş fırında pişirmeye verebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları