Malzemeler:
2.5 su bardağı ince bulgur5 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 bağ maydanoz1 baş sarımsak
1 baş kuru soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı pulbiber
Hazırlanışı:
Sarımsağı, maydanozu ve soğanı ufak ufak doğrarız. Bir tavada zeytinyağını koyarak yumurtayı kavururuz. Bir çaydanlık veya ketılda bulguru ıslatmak için su ısıtırız. Çelik bir çiğköfte tepsisinin içine bulguru koyarız ve ısıttığımız su ile bulguru ıslatırız. Hiç beklemeden yumurta ve maydanoz hariç tüm malzemeleri içine koyup yoğururuz. Maydanozu atarız, elimizle ufak bir karıştırmadan sonra üzerine yumurtayı yağı ile birlikte koyarak yumurtaları iri parçalar gelecek şekilde yoğururuz. Yani yumurtalar ezilmeden harmanlanmalı. Sonrasında yanında yeşillikler, turp vs her ne olursa yakışır beraber servis edilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Dostlarımın güzel yorumları