8 Ekim 2013 Salı

Cevizli Kadayıf

cevizli kadayif nasil yapilir, cevizli kadayif, serbetli tatli, fırın tatlilari, yöresel tatlilar, urfa tatlisi
Malzemeler:
Kadayıf hamuru için: 
400 gr taze tel kadayıf
100 gr tereyağı
150 gr ceviz içi
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon

Hazırlanışı: 
Şerbeti için malzemeleri ocağa koyup kaynamaya bırakırız. 7-8 dakika kaynadıktan sonra kaşıkla damlata damlata son damlaya kadar bekleriz. Eğer düşen damlalar hafif sünüyorsa şerbet olmuş demektir. Hemen ocağı kapatırız. Kadayıf için tereyağını pişireceğimiz tepsiye elimizle her tarafına eşit gelecek şekilde süreriz. Sonra kadayıf hamurunu kesme tahtasında ince ince doğrarız. Cevizleri yarıya bölüp her bir yarısını tepsine eşit aralıklarda dizeriz. Üzerine hamurları tepsiye yayarak eşit gelecek şekilde dağıtırız. İki elimizi birleştirip hamuru bastırırız. İyice bastıralım ki dağılmasın. Bu işlem çok önemli. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz. Daha sonra tepsinin aynı büyüklüğünde bir tepsi alıp fırından çıkardığımız tepsinin üzerine kapatırız. Dağılmasına izin vermeden bir çırpıda tepsiyi ters çevirip pişirdiğimiz aynı tepsiye tekrar koyarız. O yüzününde iyice kızarması gerekiyor çünkü… Sonra şerbeti fırından çıkardığımız tepsiyi 8 - 10 dk kadar bekletip üzerine dökeriz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları