7 Ekim 2013 Pazartesi

Karnı yarık

karnı yarık, fırın yemekleri, patlıcan yemekleri, karnı yarık nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 kg patlıcan
350 gr kuşbaşı et (kıyma olur.)
3 tane domates
1 büyük baş soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane çarliston biber
Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için:
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Hazırlanışı:
Ben kuşbaşı ile yaptığım için kuşbaşıları ufak ufak doğrarız. Etleri kavurmak için teflon tarzı bir tencerede 3 yk sıvı yağ ile kavurmaya bırakırız. Soğanı, sarımsağı ve biberi ufak doğrarız. Rengi dönen etlerin üzerine katarız. 5-10 dk çevire çevire kavururuz. Üzerine küp küp doğradığımız domatesi ekleyip soteleriz. Baharatları da ekleyerek ocağın altını kapatırız.
Patlıcanları yıkayıp kurularız. Başlarını koparmadan pijama şeklinde soyarız. Sonra derin bir tencerede sıvıyağ içinde kızartırız. Yalnız çok kızartmayın. Kabukları sertleşmesin.
Fırına koyacağımız borcam ya da fırın tepsisi içine patlıcanları belli aralıklarla dizip ortasını bıçak yardımıyla ikiye açarız. Yalnız çok dibe kadar ayırmayın, patlıcan yırtılmasın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla hazırladığımız iç malzemeyi orta kısmına yayarak koyarız. Sosu için sarımsakları ince doğrayıp üzerine tüm malzemeleri ekleyerek karıştırırak tepsinin boş kısımlarına dökeriz. Sonra önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirip servis yaparız.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Karnıyarığı çok severim Bestecim ellerine sağlık...Sayfanı çok beğendim bol paylaşımlar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacım. Evet güzel bir blog tasarladım. Ben de seviyorum. Çok sağol. Yine beklerim bloğuma. :) Sevgiler, selamlar.

      Sil

Dostlarımın güzel yorumları