27 Ekim 2013 Pazar

Dereotlu Poğaça

dereotlu poğaça. otlu poğaça, minik poğaça. pratik tarifler, pratik poğaça tarifi, poğaça, ev poğaçası,
Malzemeler:
3.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 pk margarin (125 gr.)
1 çay bardağı yoğurt
100 gr peynir (ben tulum peyniri kullandım.)
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 pk kabartma tozu
1/3 bağ dereotu

Yapılışı:
Un ve dereotu hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Unu ekleyip iyice yoğururuz. Üzerine dereotunu yıkadıktan sonra ince kıyıp yoğuruyoruz. Yalnız dereotunun suyunu iyice alalım. Sulandırmasın karışımı. Ceviz büyüklüğünde bezeler haline getirdiğimiz hamurun içerisine peynirleri koyarak yuvarlıyoruz. Yumurtanın birinin ayırdığımız sarısını üzerine sürüp isteğe göre çörek otu veya susam ile süslüyoruz. Yağladığımız veya fırın kağıdı koyduğumuz fırın tepsisine belli aralıklarla yerleştirip önceden 180 ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları