18 Kasım 2013 Pazartesi

Aşure nasıl yapılır?

Her yıl müslüman aleminin biraz hüzünlü olarak andığı bir zaman dilimi Aşura... Birçok müslüman hanım veya restaurantlar bu günlere özel aşure pişirirler. Ben de elimden geldiğince yapıp hazırladım. Buyrun tarife :)
aşure tarifi, aşura, aşure ayı, muharrem ayı, aşure tatlısı, tatli tarifi,
Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
1 kase nohut
1 kase fasülye
1 kase kuru üzüm
1 küçük boy elma
1 tane nar
1 portakal
1 kg toz şeker
150 gr kuru kayısı
150 gr kuru incir
150 gr kuru üzüm
Badem içi
Fındık
Ceviz
Gül suyu
Su


Hazırlanışı:
Buğday, nohut, fasülyeyi geceden suda bekletin. Ertesi gün sularından çıkarıp üzerini geçecek şekilde nohut ve fasülyeyi bir tencerede, buğdayı ise başka bir tencerede su koyup ocağa koyun. Malzemeler piştikten sonra hepsini birleştirip biraz kaynatırız. İncir, kayısı, portakal kabuğunu ince ince doğrarız. Narı ayıklarız. Elmayı doğrarız. Sonra elma, portakal kabuğu, incir, kayısı ve üzümü ekleriz. Bu arada sürekli karıştırırız. Çünkü dibine tutar. Şekeri ekleyip karıştırız. Üzerine gül suyunu da ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatırız. Kaselere koyup üzerine kuruyemişler ile süsleyip servis yaparız.

Afiyet olsun. Allah kabul etsin. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları