9 Mayıs 2014 Cuma

Cirişli Midye Börek

ciriş, ara sicak, 5 cayi tarifleri, hamur isi, midye böreği, midye boregi, tavuklu mantarli borek, pratik borek, cirisli borek, ciris nedir, erzincan, farkli borek tarifi
Malzemeler:
350 gr kültür mantarı
250 gr ciriş
1 tavuk göğsü
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber (isot)
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
5 yufka
2 yumurta
1/2 kase sıvı yağ
1/2 kase yoğurt
1/2 çay bardağı süt (Yerine soda da kullanabilirsiniz.)


Hazırlanışı:
Tavukları küçük küp küp, mantarları yıkayıp yine küçük küçük doğrayın. Tavuk ve mantarları tencereye koyup kavurun, suyunu çektirin. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
Ciriş fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Netten alıntı yaptım.
Cirişleri ayıklayıp yıkayın ve taze soğan gibi küçük doğrayın. Kavurduğumuz iç harcının içine ekleyin. Kavurmaya devam edin.
Kimyon, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyip ocağı kapatın. Yumurtanın beyazını harca ekleyip karıştırıyoruz.
Her bir yufkayı 4'e bölüyoruz. Yoğurt ve yağı kaseye koyup karıştırıp üçgen parçaya sürüyoruz. her üçgen parçayı dik biçimde yerleştirip bir başından bir sonundan fotoğraftaki gibi çekerek ortada birleştiriyoruz. Uçlarını da tepe noktasında birleştiriyoruz.
Tepeye yakın bir noktaya bir tatlı kaşığı tepeli iç harcı koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.
Ters biçimde kağıt koyduğumuz fırın tepsisine diziyoruz.
Yumurtanın sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip üzerine sürüyoruz.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları