Harcı için:
5 adet orta boy elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Hamuru için:
1 paket margarin
1 çay bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğine un (kulak memesi kıvamına gelecek kadar)
Hazırlanışı:
• Elmayı rendeliyoruz. Şekeri ile birlikte bir tencerede pişiriyoruz. Tarçını ekleyip kapatıyoruz.• Hamurunu hazırlarken un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyip kıvamını verin. Elimizin ortasına ceviz büyüklüğünde aldığımız hamuru yuvarlayıp bastırın. Yaklaşık çay tabağı büyüklüğüne gelince hamur içine 1 tatlı kaşığı kadar harcı koyup fotoğraftaki gibi katlıyor ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında yarım saat kadar pişirin. Yalnız pembeleşmeyecek. Çünkü o zaman çok kıtır ve kuru olur. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Dostlarımın güzel yorumları