4 Mayıs 2014 Pazar

Şekerpare


MALZEMELER:
2,5 su bardağı Un
250gr Margarin ya da tereyağı
2ad Yumurta
1 pk Kabartma tozu
2 yemek kaşığı İrmik Vanilya 1pk
500 gr Şeker
3 su bardağı Su
1/2 Limon
YAPILIŞI:
• Bir paket margarini derin bir kaba alın ve iyice yoğurun.İçine 2.5 su bardağı un ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
• 2 çorba kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 adet yumurtayı ilave edin ve iyice yoğurun.
• Hazırladığınız hamurlara oval şekil verin ve tepsinin üzerine aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin.Hamurların üzerini az bastırın ve üzerlerine 1 adet ceviz içi koyun.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
• Bu sırada tencereye 3 su bardağı sıcak su dökün.Suyun içine yarım kesilmiş limonu (yıkanmış olarak, kabuğu ile birlikte) ve yarım kg şekeri koyun.Su, limon ve şekeri orta ateşte 10 dakika kaynamaya bırakın.şerbetin yoğunluğunu siz belirleyin:)
• Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine daha önceden hazırlayıp ılıttığınız şerbeti dökün.Bir süre soğumasını ve şekerparelerin şekeri emmesini bekleyin ve yazın dondurmayla servis yapmanızı tavsiye ederim:))))
afiyet şeker olsuuuunn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları