2 Mayıs 2014 Cuma

Milföylü, Sebzeli ve Yumurtalı Pide

Milföyle pide yapmak oldukça pratik hem de her türlü malzeme ile yapabiliyorsunuz. Ben yumurtalı yaptım. Farklı lezzetler ile de deneyebilirsiniz.
pide, evde pide, yumurtali pide, yoresel tatlar, yoreselyemekler, sebzeli pide, yumurtali ve sebzeli pide, pide yapimi, milfoylu tarifler, milfoylu pide
Malzemeler: (3 kişilik)
6 tane milföy hamuru
1 tane orta boy kapya biberi
2 tane yeşil biber
8-10 tane mantar
6 yumurta
Tuz
Pulbiber (Tercihen)


Hazırlanışı:
Tüm sebzeleri yıkayıp doğrayın. Mantarı da istediğimiz ölçüde doğrayın. Bir tane milföy hamurunu un ve merdane yardımıyla tek yöne doğru açın. İki ucundan elimizle bastırıp kenarlarından 1 cm kalacak şekilde hamuru fotoğraftaki gibi katlayın. Sonra içine tüm malzemeleri karışık şekilde dağıtın. Üzerine az tuz serpip 1 adet yumurtayı kırıp önceden ısıtılmış fırında 180 C'de kenarları pembeleşinceye kadar pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarımın güzel yorumları